16 maj 2021
13:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: Boo FF 3 - IF Brommapojkarna 3

Matchen han knappt starta innan Luxen slår en fin bakåtpass till Yusuf som inte är på tårna och bollen rullar in vid bortre stolpen. Kall dusch minst sagt...
I 3:e minuten kommer Deniz runt på högerkanten och slår ett fint inlägg som Acke är nära att få huvudet på. Vi äger bollen lite mer än dem och kommer lättare fram på vår vänsterkant, dock utan att skapa någon riktig farlighet. I 8:e kontrar dem och tyvärr ger inte alla 100% i hemjobbet och de kan sätta dit 2-0. Några minuter senare så slår John en väldigt fin yttersida till Adam som går på djupet och kommer till avslut men skottet går mitt på målvakten. I 19:e minuten kommer tredje mindre bra beslutet från vår sida. Ludde är för aggresiv på deras forward långt ut i vårat straffområde och han blir fälld och domaren kan inte göra annat än att peka på straffpunkten. Boo rullar enkelt in 3-0 till vänster om Yusuf.
Vi balanserar om laget och tar ut Ludde, tar ner Viktor som mittback och sätter in Abbe som offensiv mittfältare. Nu får vi bättre tag i spelet. I 24:e tar Acke ett bra avslut med högern men bollen går i ribban och minuten senare snackar Acke till sig ett gult kort efter att åkt på en tuff tackling. Fem minuter senare så kommer Sebbe fram på vänsterkanten och slår ett fint inlägg som Abbe får fram huvudet på men nicken går utanför. Strax därefter har John ett fint väggspel med Abbe men Johns avslut går i burgaveln. Boo kontrar emellanåt men vi äger det mesta av spelet. I slutet på halvleken har först Acke ett skott utanför och sedan tar Abbe ett avslut men även det går utfanför. 0-3 i paus men sista 25 minutrarna var betydligt bättre än första 20.

Vi börjar bra direkt i andra. Först spelar Abbe en fin boll ut till Deniz men hans avslut går utanför. I samma minut tar sedan Adam ett avslut men även det går utanför. Vi pressar dem högt och förlägger mycket spel på deras planhalva. I 6:e kommer Edvin till avslut men skottet går över. Nu vårdar vi verkligen bollen och rullar den emellanåt från ena sidan till den andra. I 11:e kommer Abbe återigen till avslut men tyvärr mitt på målvakten. Minuten senare sticker Boo upp i en kontring och det är väldigt nära 4-0 men Yusuf räddar på mållinjen. Strax därefter har vi återigen ett fint anfall där Sebbe slår ett inlägg men som tyvärr går utanför. Sedan kommer äntligen utdelningen. Efter vårdat spel kommer bollen till Adam centralt i banan och han spelar den på djupet till David som kommer fri och placerar snyggt in 3-1 intill bortre stolpen.
Nu dominerar vi spelet med två spelskickliga mittbackar (Luxen och Viktor) som styr spelet från mittplan. I 27:e är det så dags igen. Luxen följer med upp i ett anfall på vår vänsterkant och till slut spelar han in bollen centralt till John som sätter dit 3-2.
Nu är Boo riktigt trötta. Vi är väldigt ofta spelbara både på kanterna och centralt vilket gör det lätt för den som har bollen att hitta bra passningar. I 30:e tar Acke ett skott och David rusar för ev retur men målvakten håller skottet. Fem minuter senare har Deniz ett väggspel med John men skottet går återigen mitt på målvakten. Vi vägrar dock ge upp. ALLT spel är nu förlagt på offensiv planhalva. Ännu en gång ett fint väggspel som avslutats med att Acke skjuter utanför. Med fem minuter kvar kommer John till avslut centralt inne i straffområdet men målvakten sträcker ut i sin fulla längd och tippar bollen till hörna. Den blir dock resultatlös. I 43:e får vi en farlig frispark i höger inner läge. Sebbe slår den förbi muran men den skruvar sig precis utanför stolpen. I sista minuten har vi återigen ett fint anfall som avslutas med att Albin skjuter utanför.

Tyvärr slutar matchen 3-2 till Boo och vi får ta med oss följande: